14,15 en 16 maart cp Bellus stuwdam

14 maart
Vertrek uit El Palomar. Het gaat vandaag 15 km verder naar cp Bellus  bij een stuwdam. Bij het gemeentehuis 2 euro per dag te betalen . Er moest alleen nog boodschappen worden gedaan en bij Bellus reden we door naar een grote stad Xativa. Dat werd een lange rit naar boven de bergen en 10 km we zien boven op de berg een grote vesting en dan naar beneden de stad in. Uiteindelijk vinden we de Aldi en daarna weer terug over dezelfde weg. 
Net na 12 uur komen we aan op de cp net voorbij het dorpje onder aan de stuwdam. Een mooi plaats en natuurlijk heerlijk weer. Als we klaar zijn zetten we de fietsen klaar en rijden naar het dorp. 2 cafés en alles gesloten. Dus weer terug en bekijken we de dam. Een mooi gezicht maar wel heel weinig water omdat het in Spanje lang niet geregend heeft. Later verzetten we de campers in een ander vak zodanig dat de koelkast uit de zon staat en wij de schaduw konden benutten want het is in de zon gewoonweg te warm!😁
In de avond ga ik met Flohr kijken of er café open is. Donderdag zitten we met Mon en John gewoonlijk in café de meeuw in Essen. Het café is open en er is voetbal. Valencia tegen een Russische ploeg. Iedereen drinkt uit de fles. We krijgen pinda's en de Spanjaarden zijn zeer fanatiek en het winnende doelpunt valt voor Valencia in de blessuretijd. Het was gezellig en de rekening voor 3 pils de man was nog geen 10 euro. 



15 maart
Vandaag rustdag. Lekker niks doen, puzzelen of lezen of onder elkaar kletsen. In de namiddag lekker BBQ  en pas tegen 7 uur koelt het af en gaan we naar binnen. Een mooi dag.

16 MAART
HET wordt weer 28 gr. Vandaag. Daarom pakken we de fiets en rijden voor boodschappen via de stuwdam naar Beniganim, een plaatsje ongeveer 6 km verderop. Als we bij binnenkomst van het plaatsje een straat verder waren afgeslagen hadden we diverse supermarkten getroffen. Nu zijn we in een steegje koffie gaan drinken en daarna op verkenning gegaan. 

Een mooie kerk maar op slot.
Foto-Olijfpersen.
We vragen een vriendelijk vrouwtje naar een markets en zij wees ons naar de Consum super. Daar hebben we ingekocht en weer teveel natuurlijk om dat met de fiets terug te nemen. De hele middag onder de luifel in de schaduw gezeten. Het was in de zon niet lang uit te houden.

NA het eten zijn we in het dorp iets gaan drinken. Jacqueline had iets te vieren dat ze nu 1 jaar niet meer gerookt had. Echt een bar  op het pleintje tussen de Spanjaarden. Gezellig. Morgen rijden we naar Valencia want langzaam aan gaan we huiswaarts😯