Portugal week 4 Camping Orbitur Quateira, Barregem De Rocha en Castro Verde

Dinsdag 12 maart 2013
IMG_0166

IMG_0167
Vervolg: Op de Orbitur camping in Quarteire  een plekje gevonden. Na verkenning moeten we constateren dat deze veel te duur is; 16 euro. Met name het sanitair is gedateerd. Er is wel een aanbieding van 10 overnachtingen voor 90 euro op elke Orbitur camping in Portugal maar daar kunnen we in onze planning geen gebruik van maken. De nacht bracht alleen regen tot vroeg in de ochtend. Daarna omstreeks 12.00 uur keerde het tij en zowaar de zon brak door tot laat in de avond. Eerst lekker zonnen bij de camper met een boek en puzzel en daarna gaan wandelen langs de Boulevard aan het woeste golvende water en daarna een terrasje natuurlijk. We constateren dat er veel Engelsen zijn. De plaats is een Yuppenstad met luxueuze jachten in de Marina. Voor ons niet een plaats om lang te vertoeven of je moet van winkelen houden. Na terugkeer zelf eten klaargemaakt; biefstuk met gebakken aardappelen en sla!
Woensdag 13 maart 2013

IMG_0173





IMG_0175
Vertrek naar Barregum (meer) bij Monte da Rocha, ongeveer 100 km naar boven het binnenland van Portugal in naar een stuwmeer bij restaurant Maria. Daar Staan Kees en Elly al een dag eerder en Kees heeft een plek vrij gehouden. Op een hoogte van ongeveer 250 meter een heel mooie plaats recht aan het meer. De zon deed het goed. We hebben hier enige dagen van deze week gestaan met prachtig weer. Ook een rondrit in de omgeving met de scooter met vriendelijke bewoners die in de dorpen waar we doorheen reden altijd de hand opstaken als groet. Een totaal andere beleving dan aan de drukke kust. In de nacht doodstil met een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel.


Tullepetanen; meerder malen per dag passeren zij de campers om te schooien natuurlijk. Rare beesten!

IMG_0178


IMG_0182
Vanwege het fijne weer inkopen gedaan om te barbecueën. Zalm,  gamba's en vleessoorten en heerlijk samen gegeten. We hadden natuurlijk veel te veel ingekocht; vandaar dat we het nog een keer moesten overdoen. We hebben ook andere Hollanders ontmoet met een flinke doorzakking in het restaurant van Maria en Manuel. Maar wel andere interessante plaatsen doorgekregen die beslist een bezoek waard zijn.

Hiernaast een unieke foto van Kees aan de afwas. Echt waar, na dagen lang discussie dat het als “man”geen kwaad kon heeft hij het toch op zich genomen. Ik heb hem niet gevraagd of hij er slecht van geslapen heeft.
Vrijdag 15 maart 2013

IMG_0188

IMG_0191
Het wordt onze laatste dag aan het meer en spreken af met Manuel of hij eten klaar maakt. Kotelet van zwart varken, kip met sla en frieten. Het was allemaal veel te veel. Alles is simpel op de grill maar echt goed bereidt. Op de foto is nog net Eddy te zien die al jaren hier op deze plek komt. Moet niets van de kust hebben omdat het binnenland veel meer te bieden heeft. We hebben geproost op de leuke dagen en heel goed gegeten. Er bleef niets over van alles omdat we de vuilnisbakees bij hadden
zaterdag 16 maart 2013IMG_0194

We rijden samen naar camping Castro Verde.
Hier gaan we een paar dagen staan om de het huishouden zoals de was weer op orde te krijgen en boodschappen te doen; ook in de wetenschap dat het slecht weer wordt. Het dorp ligt op een heuvel en de omgeving zitten heel veel ooievaars.
De camping is heel schoon en de meeste zijn hier om dezelfde reden als wij.





Zondag 17 maart 2013
DSC_0388

DSC_0398
In de middag een wandeling door Castro Verde gemaakt.
Met name de Baseliek was imponerend; helemaal betegeld. Ook de volledig gerestaureerde molen mochten we vrij inlopen. De molenaar  gebaarde ons nog dat we het meel zo mochten meenemen.
DSC_0394
IMG_0195 Maandag staat de barometer op heel mooi weer.
Maar dat is voor onze 5e week bedoeld.

Reacties