Portugal week 5 Mértola, Stuwdam Alqueva

IMG_0195


DSC_0398


DSC_0394
Zaterdag 16 maart 2013
Castro
Verde
We rijden samen met Kees en Elly naar de camping Castro Verde.
De camping is pas nieuw en alles netjes en verzorgd. Wi-Fi  aanwezig en de was  werd gratis gedaan omdat die van bezoekers kapot was. Alles wordt weer schoongemaakt etc. We blijven hier tot en met maandag.
Een wandeling door het dorp bij goed weer is leuk om te doen. Een mooie basiliek die van binnen geheel met Portugese blauwe tegels versierd is.
Bij een bezoek aan de molen mochten we van de molenaar gratis meel meenemen!

DSC_0388





DSC_0405

IMG_0212
Maandag 18 maart 2013          Mertola
Met mooi weer in het vooruitzicht rijden we naar Mertola gelegen aan de rivier de Guadiana. Onderweg zien we een paar vreemde dieren in het weiland. Achteraf blijkt dat het de grootste vogel van Europa is zijnde de grote Trap. Daarna rijden we een natuurpark in om een grote waterval van genoemde rivier te aanschouwen. Dat kost wel wat rijvaardigheid want via een wildrooster en zandwegen kwamen we daar maar wel de moeite waard. Een donderend geweld van het neerstortende water en mooi om te zien.
 
DSC_0403 DSC_0407  
DSC_0406 Na de middag komen we aan in Mertola een met een kasteel en een bijzondere kerk. Vroeger een moskee en nu een kerk. In mei elk jaar komen veel moslims hier naar toe. Na een terrasje
het kasteel bezocht en de kerk gezien. Maar alles was gesloten. Toch een mooi zicht op de rivier. Iets verderop ligt Spanje.
Link:
Mertola_kerk/moskee
 
DSC_0412 DSC_0409  
Terug na 140 kilometer Daarna terug naar de camping. Aldaar even terugblikken met een pilsje. Het was een mooi dag!
Dinsdag vertrekken we weer en gaan we uit elkaar. Kees en Elly naar boven op weg naar huis en wij verder het binnenland in naar het stuwmeer nabij Mouro.
 
IMG_0282


IMG_0274

IMG_0263
Dinsdag 19 maart 2013
We nemen afscheid van Kees en Elly en rijden met heel slecht weer naar de ongeveer 100 km verderop gelegen grootste stuwdam van Europa, de Alqueva dam. Aldaar aangekomen vinden we een mooi plaatsje recht aan het meer. We blijven hier 2 nachten staan. De volgende dag is het weer goed. Lekker zonnen en wandelen naar de stuwdam. Er wordt veel gevist en het is paartijd. Werkelijk alle “brasems” liggen nagenoeg aan de kant of boven water langs heel de strook tot en met de stuwdam. Apart om te zien. De dam is inderdaad imposant. We gaan niet naar Monsaraz wat heel mooi moet zijn aan het meer. Dat bewaren we voor een volgend bezoek vanuit de westkant naar Spanje Portugal.

 
IMG_0254 IMG_0276  

IMG_0304


Link: Beja


IMG_0313




IMG_0308
Donderdag 21 maart 2013
We hebben de bedoeling om naar Isla Christina aan de Spaanse kust te rijden vanwege de weersberichten dat het richting Barcelona toch iets beter is. Zover komt het niet want bij Beja aangekomen, een grote stad met een oude binnenstad, besluiten we naar de municipale camping te gaan. Hier blijven we tot en met vrijdag. Een gedateerde camping maar we besluiten toch te blijven al was het maar voor de goede gratis Wifi verbinding en het mooie weer overdag. Vrijdag is het prima weer en hebben we met de scooter de omgeving afgereden. Door wijnvelden en kurkbomen en zowaar een zwart varken op de foto kunnen zetten. Beja op zich is een rommelige stad. Veel is nieuw gebouwd. Ook hier is de vroegere Marokkaanse invloed vanuit het verleden nog goed te zien.
IMG_0314


We gaan zaterdag de draad weer oppakken richting Isla Christina.
Op naar week 6 !
 

Reacties