Spanje_Portugal week 3 Camping Ria Formosa en Alhoa

Maandag 4 maart 2013
2e feestavond op de camping-001
Vanuit Monte Gordo rijden we naar Cabanas de Tavira 20 km verderop naar Camping Ria Formosa. Daar zijn we eerder geweest en het is een moderne camping met schone voorzieningen en ruime plaatsen. Daar treffen we Kees en Elly en ook gasten die we al bij ons vorige bezoek ontmoet hebben en natuurlijk gauw de ervaringen met elkaar uitwisselen. Ze hadden in Granada op 1000 meter hoogte op de camping een goed pak sneeuw gehad. En vanavond is het feest op de camping met een buffet.
DSC_0362 Die avond werden we verrast door een muzikale familie die niet alleen lokale muziek brachten maar ook voor ons heel bekende liederen zoals de vogeltjesdans. Vooral de accordeonist speelde dat het een lust was. Het eten was goed en er werd gelachen en gedanst onder vele nationaliteiten zoals Ieren, Engelsen, Hollanders, Belgen en Fransen. De avond was zo geslaagd dat het zaterdag daarop opnieuw georganiseerd werd en net zo gezellig beleefd hebben. Een mooie herinnering.
Jawel !DSC_0383 DSC_0370
   


naar olaio-004

ALHOAnaar olaio-010


naar olaio-002
In die week hebben we gezamenlijk met de scooter een bezoek gebracht aan Alhoa. De eerste poging onderweg er naar toe werd afgelast vanwege het slechte weer. De dag erop met mooi weer en het was er heel druk. Een bezoek aan de gedeeltelijk overdekte vis- en groentemarkt is de moeite waard en het slenteren door het oude centrum met smalle straatjes met vele winkeltjes en restaurantjes is fijn om te doen. De terugweg naar de camping ging door een alternatieve route met slingerwegen door de heuvels en vele sinaasappel boomgaarden!DE sinaasappels hier zijn echt verrukkelijk alleen niet zo mooi rond en kleurig. Ik snap niet dat wij de sinaasappels niet bij ons kunnen verkrijgen want de producten die ze bij ons verkopen kan lang niet aan deze tippen.
maandag 11 maart 2013
noodweer op de camping2nico in het zonnetje bij camper
De rest van de week tot maandag hebben we op deze camping doorgebracht. Zoals de foto’s laten zien met heel mooi maar ook bar slecht weer. Soms leek het straatje voor onze camper op en rivier. We nemen afscheid van kennissen en van Kees en Elly die we afhankelijk van keuzes die we maken misschien nog wel treffen. Na een bezoek aan Faro op zoek naar de plaatselijke camperplaats bleek die vol te staan en voor ons veel te druk. Na een bezoek aan de grote Jumbo, zijn we verder gereden en terecht gekomen op een camping in Quarteira. We gaan week 4 in!

Reacties