1e week 10 februari

maandag 10 februari

2014-02-13 001

We nemen afscheid van de Belgen en rijden over de autoweg A23 en bij Alicante over de A7 Naar Catral. Onderweg een grote Carrefour bezocht en inkopen gedaan en een internet simkaart gekocht voor 10 euro. Je kunt dan heel goedkoop internetten op plaatsen waar geen Wifi aanwezig is.
We arriveren op Marjal en treffen Cees en Elly op de plaats waar we vorig jaar ook gestaan hebben . Dus gelijk alles bijpraten en wat plannen maken voor de komende dagen. Vooral inzake onze koelkast want we konden merken dat de koeling al minder werd.
dinsdag 11 februari

op campng Marja bij Catral 2014-02-16 001
De ochtend naar Dometic Etten Leur gebeld, waar we te horen kregen dat de Ammoniaklucht te wijten was aan een kapot koelelement. Het adres van een officiële Dealer in Alicante doorgekregen en via een telefoontje door de receptie van de camping konden we direct er naar toe rijden. Daar in het centrum in een zeer smalle straat heeft de dealer ons geholpen en wordt het onderdeel vanuit Madrid bestelt dat of vrijdag of anders na het weekend op maandag vervangen kon worden. Pech dus want we waren van plan slechts een paar dagen op Marjal te blijven omdat we Tonny in Monte Gordo nog wilden zien die bij Carlo en Francien verbleef. Het zag ernaar uit dat dit dus niet ging lukken. De dealer zou naar de camping bellen als het onderdeel binnen was, maar vrijdag bleek wel dat het niet binnen was. Dus hebben we de hele week op Marjal verbleven. Gelukkig is het weer heel goed en hebben de dagen met prachtig weer gevuld met toeren met de scooter.
Woensdag 12 februari

rondrit naar Banos de Fortuna 2014-02-12 010



rondrit naar Banos de Fortuna 2014-02-12 013

We gaan weer terug naar Marjal en daar in de namiddag aangekomen lukt het om Cees frites te snijden. We eten dus zelf gebakken friet met frikandel en bami hap. Lekker gegeten en Cees went het al om te helpen en af te drogen. Het gaat de goede kant op met hem
We gaan met Cees en Elly naar de bergen via kronkelwegen met steeds weer een verschillend landschap; dan weer door gaarden met sinaasappels en citroenen en dan weer kleine heuvels aangetast door erosie. Heel mooi om te zien en zeker met de blauwe lucht als achtergrond. We komen uit op een camping met een Thermaal bad van 36 gr. in het plaatsje Banos de  Fortuna. We doen een rondje camping en eten daar een bescheiden maaltijd. Je moet reserveren op deze mooie camping.

rondrit naar Banos de Fortuna 2014-02-12 011

rondrit naar Banos de Fortuna 2014-02-12 014
Donderdag 13 februari

rondrit naar Banos de Fortuna 2014-02-12 007
We gaan inkopen in de Carrefour in Elche omdat we met het mooie weer gaan barbecueën. Bij de visafdeling is het druk dus moet het goed zijn. 1 kilo Gamba’s en verdere inkopen voor de barbecue weer terug naar Marjal en tegen de avond onder het genot van bier en wijn heerlijk gegeten. Als afsluiting een koffie met aanhanger(cognac).
Alle dagen voor zoveel als mogelijk de Olympische spelen gevolgd. Ongelofelijk wat er gewonnen werd.
De koelkast heeft het inmiddels begeven en onze diepvriesproducten mochten we in het vriesvak bergen van de Belg Willy .
vrijdag 14 februari Dit is een rustdag geworden en tevergeefs afgewacht of het koelelement binnen was gekomen.
Zaterdag 15 februari

met Kees een tourtocht naar Monteagudo 2014-02-15 009




met Kees een tourtocht naar Monteagudo 2014-02-15 008

We trekken er weer op uit met Cees. Elly blijft thuis naar het schaatsen kijken. We rijden over kronkelwegen richting Murcia en genieten van het uitzicht door het berglandschap en het prachtige weer. We komen aan in het plaatsje Monteagudo en van ver zien we het Christusbeeld op de top van een berg. Een klein kopie van het standbeeld in Rio de Janeiro. Via steile steegjes langs kleine woningen konden we met de scooter bijna boven komen waar we een mooi uitzicht op de vallei hadden.
Daarna zijn we verder gereden richting kust en net na het middaguur hebben we een kleine bar bezocht en lekker tapás gegeten. Wilma aan een grote pot bier natuurlijk!
met Kees een tourtocht naar Monteagudo 2014-02-15 002met Kees een tourtocht naar Monteagudo 2014-02-15 007
Een majestueuze sculptuur van Jezus Christus is ingesteld op de top van het oude Islamitische kasteel in Monteagudo Dit is het monument van Reparatie aan het Hart van Jezus Het is gebouwd in 1951 en meet 14 meter
Zondag 16 februari

op campng Marja bij Catral 2014-02-16 002
We gaan naar Torrevieja met de scooter om de weekmarkt te bezoeken. Ongeveer een half uur rijden. Het is een grote markt en het is druk. Van alles te koop. Wij kochten een gegrilde kip en terug op Marjal gekomen hebben we die lekker bij een pilsje opgegeten.
Voor de rest ons gemak gehouden.

Voor maandag wachten voor een afspraak voor reparatie van de koelkast

Reacties