5e en 6e week

zaterdag 13 februari.
Terug in Monte Gordo
We zijn weer terug op ons plekje in Monte Gordo. We hebben hier uiteindelijk 18 dagen gestaan en van alles gedaan. Wandelen langs het strand, met de Honda op pad, feesten, lekker eten maar vooral ook rustig vertoeven bij de camper en andere camperaars leren kennen; Jan en Karin uit Hoofddorp, Frans en Riek ( de preiboer), Jan en Helma uit Reusel en de familie Leijssens uit Belgie.
Hier een visuele indruk van deze fijne periode.
2016 Francien en Tonny doen lidl inkopen in Monte Gordo

Met Tonny en Francien met de camper boodschappen doen bij de Lidl voor de komende weken. Twee volle winkelwagens!! De voorraad wijn is buiten beeld gelaten.
zondag 14 februari
Fado avond in Villa real
2016 Fado avond Villa Real met z'n allen  22

2016 Fado avond Villa Real met z'n allen  17
2016 Fado avond Villa Real met z'n allen  8


2016 Fado avond Villa Real met z'n allen  15
Deze avond was geweldig. In het centrum van Villa Real in een mooie versierde en ingerichte zaal en lekker eten werd de avond met gitaar en zang verzorgd door een voor ons onbekende vrouw en jonge man Renato Nené, met prachtige stemmen. Vooral vrolijke Fado muziek.
 
Feest Jan en Helma.

Onverwacht werden we uitgenodigd op het feest van Jan en Helma, vanwege dat zij 47 jaar getrouwd waren. Met Nederlandse muziek uit de jaren zestig werd er veel gedanst en gezongen natuurlijk Jan zelf gaf een mooi stukje accordeonmuziek weg.
  Samen met Jan en Karin
2016 Jan en Helma 47 jaar getrouwd en een feest onder elkaar 3
2016 Jan en Helma 47 jaar getrouwd en een feest onder elkaar 1
  geen commentaar2016 Jan en Helma 47 jaar getrouwd en een feest onder elkaar 8

Jan en Helma2016 Jan en Helma 47 jaar getrouwd en een feest onder elkaar 5
 
Naar Ayamonte met Ria, Mon en Tonny:
Wij met de Honda en Tonny, Ria en Mon met de boot naar de overkant Spanje. Een terrasje, winkelen wat eten en een bezoek aan de kerk.
  2016 Bezoek met Ria en Mon naar Spanje Ayamonte 5

2016 Bezoek met Ria en Mon naar Spanje Ayamonte 1
  2016 bezoek met Ria en Mon naar Spanje Ayamonte


2016 Bezoek met Ria en Mon naar Spanje Ayamonte 10
 
Portugese viswedstrijd aan het strand. Platvis en zeebaars en Dorade2016 Viswedstrijd op strand Monte Gordo   Een mountain bike met hulpmoter. Mooi ingebouwd. De ketting had hard smering nodig.2016 Mountain bike tot brommer omgebouwd 1   2016 Onweer op zee bij Monte Gordo
Na een warme zonnige dag toch een korte onweersbui vanuit zee in de avond. Prachtige flitsen. Op de foto een toevalstreffer.
 
Gezamenlijk eten bij Dolce Vita.
Gezellig met de club aan tafel. We hebben lekker gegeten.
   2016 gezamenlijk eten bij Dolce Vita 4   2016 gezamenlijk eten bij Dolce Vita 1  
Eten bij August2016  eten bij August visrestaurant met Jan Karin en Ivon en Peggy 12016  eten bij August visrestaurant met Jan Karin en Ivon en Peggy 3 We zijn gaan eten bij August, een visrestaurant waar de vis wordt gevangen door August de eigenaar. Dus eten wat er aan vis is gevangen. Met Jan en Karin en Ivon en Peggy
net na de middag over het strand naar August en het was er gezellig druk tussen veelal Portugezen. De vis mocht je zelf uitzoeken. Wilma de grootste zeebaars natuurlijk en de rest Tong, alles van de gril en een kan wijn. Het was heerlijk en zijn er nagenoeg de hele middag gebleven. Het personeel zelf ging tegen 4 uur eten en Wilma mocht van alles proeven, gekookte tonijn met brood en een lokaal soepgerecht. Tegen de avond terug naar de camper en konden terug kijken naar een gezellige dag. Iedereen lag wel vroeg in bed!
2016  eten bij August visrestaurant met Jan Karin en Ivon en Peggy 4

2016  eten bij August visrestaurant met Jan Karin en Ivon en Peggy 11
Barbecueën  



2016  afscheids BBQ met Jan Karin en Ivon en Peggy 12016  afscheids BBQ met Jan Karin en Ivon en Peggy 3
Het wordt tijd dat we een andere stek gaan zoeken en daarom gaan we BB-en Wij zorgen voor het vlees en ieder brengt zijn eigen drank mee. In de ochtend naar de grote Intermarché in Villa Real. Voor 6 personen spek, koteletten, gamba’s en worst. Om half twee staat alles klaar. Onze BB kan het allemaal goed aan en het smaakt allemaal voortreffelijk. Na de eerste ronde gaat de BB uit en wordt er een pauze ingelast waarna de Gamba's door Ivon worden gegrild. Daarna weer het spek en tegen de avond krijgen we het allemaal niet op. Wat over is werd gedeeld en daarna wordt er  gezamenlijk af gewassen en opgeruimd. Het is dan al donker aan het worden.  We hebben veel gelachen maar vooral, lekker gegeten. Morgen gaan Jan en Karin naar Mines de san domingos en wij naar Olhos d Agua nabij Albufeira. De volgende ochtend nemen we afscheid van elkaar, wisselen we onze gegevens over en weer  uit want Jan en Karin gaan vaak, net zoals wij, naar Hongarije.
We gaan de 7e week tegemoet!

Reacties