week 8, 19–25 februari. Silves

46 jaar getrouwd Silves 19 feb 2017

 Bezoek aan Portemao feb2017  2Portimao
zondag 19 februari
Vandaag hebben we iets kleins te vieren want deze dag zijn we 46 jaar getrouwd. We gaan in de ochtend met de scooter richting Paderna via een toeristische route. Het is droog en meestal laat de zon zich zien. Dit keer zien we in deze streek alleen maar sinasappelbomen tegen de heuvels. In Paderne aangekomen wandelen we door het oude dorpje en drinken koffie op het terras in de zon. Van Engelsen horen we dat dadelijk de ronde van Portugal langs komt. Veel Belgen en Nederlanders rijden daarin mee. Nu dat was een spektakel; alleen maar auto’s en motoren van de politie met sirenes en na 20 minuten de eerste wielrenners. Een kleine kopgroep maar dan vliegt de kolonne ons met hoge snelheid voorbij en is het weer afgelopen. Zie fragment van ronde van Portugal:
19 februari 2017 40 jaar getrouwd
Daarna rijden we naar Silves naar restaurant Casa Velha de Silves, dat hier werd aanbevolen. Het was er druk en moesten even wachten maar kregen dan een mooi plaatsje voor 2 en wij bestelden een menu de dia.  Een karaf wijn, couvert, soep, hoofdgerecht en dessert en koffie met een port. Het was echt goed verzorgd en lekker. We vierden een klein feestje dus moesten 16 euro totaal afrekenen. Daarna nog wat slenteren door het oude centrum en dan terug naar de camper. ‘s avonds nog een kaasplankje met een wijntje als afsluiting…
 Bezoek aan Portemao feb2017  3 De dagen nadien rijden we met de Honda de omgeving af of blijven vanwege het mooie weer bij de camper. Woensdag zijn we naar Portimão gereden om een afspraak te maken met Marc Electronics om de satellietschotel na te kijken die op bepaalde zenders een slecht beeld geeft. Donderdagmorgen om 9.00 uur dus vroeg eruit.
Maar voor de rest van de dag lekker langs de rotskust gewandeld en een bier met hamburger gegeten.
Vandaag dus vroeg op en om 9.00 uur stonden we op de parkeerplaats tegenover de zaak. De monteur met auto Manuel genaamd deed zijn werk goed en uiteindelijk na veel testen, waaronder de lnb rechtsreeks aansluiten op een nieuwe ontvanger, blijkt dat onze ontvanger van mbsat Rijssen niet in orde is, want er is een perfect beeld. Dit na anderhalf uur werk moest ik 20 euro afrekenen! Bij terugkeer op de camperplaats gebeld met mbsat en die kende het probleem, dus bij thuiskomst de ontvanger omruilen. Tegen 4 uur gebakken aardappels en een stuk zalm op de BBQ gemaakt. Het smaakte weer heel goed bij een glaasje wijn.

Bezoek aan Portemao feb2017  1BBQ cp Silves feb 2017
Morgen gaan we richting Tavira, Monte Gordo.
cp Monte Gordo feb 2017Monte Gordo



eten bij Tapas Monte Gordo feb2017  3

eten bij Tapas Monte Gordo feb2017  2




afzakkertje plaatselijk café Monte Gordo feb2017  5
vrijdag 24 februari
Rond 09.00 uur nemen we afscheid van de buren en vertrekken richting via Messines over de IC1 naar beneden en dan de N125 richting Faro. Bij Faro goed uitkijken dat je niet de tolweg op rijdt en dan verder langs de N125. We passeren Tavira en bij Monte Gordo aangekomen zien we onze vertrouwde camperplaats die helemaal vol staat. Vooraan is een kleine heuvel waar ik al eerder campers heb zien staan is plaats dus ik rijd naar boven net voor een Duitser die gehaast kwam aanrijden om ook daar op te rijden en die had dus pech. We laten de camper even staan en begroeten oude bekenden zoals de preiboer en dan zien we ook Jan, Karin en Yvonne en Peggy staan die net zoals wij zojuist waren aangekomen. Het was een leuk weerzien en na onderzoek bij mijn camper lukte het ons om met drieën bij elkaar te gaan staan. Eigenlijk de mooiste plek alleen even goed kijken hoe je vlak kan staan. Dan kan de satellietschotel van Ivonne Astra 3 niet vinden en heb ik de LNB iets schever gezet maar ook dat hielp niet. In de avond de handleiding op internet doorgelezen en morgen nog eens proberen er beeld op te krijgen. Voor de rest van de dag op visite bij de familie.
Zaterdag 25 februari
Vroeg in de morgen met de satellietschotel verder gaan zoeken. De schotel staat geheel niet richting de Astra positie en dat betekent dat er iets is met de automatische zoeker. Dan via handmatig zoeken naar de juiste positie draaien en jawel hoor, een prima ontvangst. Dat wordt dus bij verplaatsing van de camper steeds handmatig instellen. Ivonne blij dus!
Het is mooi weer en maken een kleine wandeling aan het strand waar een viswedstrijd wordt gehouden. Er wordt bijna niets gevangen zo te zien, tegen de avond besluiten we met z’n alleen te gaan eten bij Tapas. Te voet naar Monte Gordo en tegen 7 uur bij aankomst zat het al bijna vol. Een menu de Dia en een goede sfeer deed het ons allemaal goed smaken. Daarna nog een afzakkertje in een klein café waar veel Hollanders zaten in feeststemming, want tenslotte wordt carnaval hier ook gevierd en laat in de avond tegen twaalf uur gingen we door het bos naar onze camper. Die wandeling duurde wat langer dan gewoonlijk!!

afzakkertje plaatselijk café Monte Gordo feb2017  7

EINDE WEEK 8