Week 10, 5 Maart - 11 Maart Vertrek Sandra En Markt Castro Marim

Zondag 5 Maart. 
Vandaag houden we het rustig. Met de Honda rijden we naar de Aldi in Tavira en bij terugkomst vertoeven we in het zonnetje bij de camper. Sandra maakt vandaag spaghetti voor iedereen. Rond drie uur lopen wij naar de boulevard in Cabanas en zetten ons op een terrasje Nuno in de zon. Later voegt de buts zich bij ons en ook zij hebben geen uitstap gemaakt. De spaghetti kunnen we wel vergeten want Sandra had niet meer de ambitie daarvoor. Dus hebben we hier bij het terras maar
gegeten. Dennis en ik in ieder geval wel spaghetti!



En onze liv heeft vannacht bij ons geslapen met haar eigen protocol. Samen naar bed of niet😉

Maandag 6 Maart. 
Het wordt mooi weer en wij gaan met z 'n allen met het bootje naar het strand. De laatste dag voor vertrek en heel mooi weer. De afbeeldingen spreken voor zich.
  
     

Dinsdag 7 maart.
Vandaag gaat eerst claudia om ongeveer 1 uur weg naar huis en Sandra om half 5. In de ochtend vermaken we ons met Liv en tegen 12.00 uur lopen we richting hotel om afscheid te nemen van claudia.  Het is warm en volle zon. De koffers staan klaar en tegen 1 uur nemen we afscheid van claudia, John en Ligt. Dan gaan wij naar snackbar Rosalia boven in het dorp een menu eten. Aanvankelijk geen plaats maar mochten na 10 minuten aan een gereserveerde tafel gaan zitten. We zitten net toen Jan, die bij ons op camping zat, mij aansprak en zegt dat hij deze tafel gereserveerd had. Het lag niet aan ons en al gauw hadden ze een tweede tafel in gereedheid gebracht. Met een straatmuzikant en lekker eten is het al gauw tijd om terug naar het hotel te gaan.
Nog even bij elkaar en dan nemen we afscheid bij de taxi. Toen Liv in de auto zat en zag dat de deur dicht ging en wij buiten stonden keek ze heel verbaasd. Ze keek ons lang na bij het wegrijden. Het was een mooie week en waren blij dat ze graag weer hier naar toe zullen komen.

  


Woensdag 8 maart
Inpakken vroeg in de morgen. We verlaten de camping en gaan weer op dezelfde wijze terug naar onze stek bij a&e in Monte gordo. 134 euro voor 8 dagen. Wilma zet de camper zodanig bij aankomst dat ik alleen maar achteruit naar boven hoef te rijden en zo het gereserveerde plek kon opstellen. Jan die weer kwam zeggen dat de prijs van 5 naar 7 euro per dag was gegaan en veel camperaars van dit plek had moeten wegsturen. Die middag doorgebracht aan het strand vanwege het mooie weer.

Donderdag 9 maart.
Vandaag mag ik met Jan zijn camper naar Ayamonte rijden voor boodschappen. Hij kan vanwege jicht aan pols en been niet zelf rijden. En veel gein natuurlijk want ik mocht nu een echte camper rijden. We shoppen in de mercadonna en de prijzen zijn op veel etenswaren goedkoper dan in portugal. Ik koop 2 zakken kant en klare mosselen uit het vriesvak om die later te bakken. Wilma is intussen naar de familie in Monte Gordo. Teruggekomen op de camper plek komt wilma ook terug en na het eten gaan we samen naar het strand met jan en karin want het is echt warm en geen wind.
  


Vrijdag 10 maart
Ook vandaag gaan we weer naar het strand, maar eerst gaan we naar het zwembad in Monte Gordo. Dan vlees inkopen in de intermarche want na de middag gaan we met onze buren BBQen. 
Het is dan tegen 12 uur en gaan eerst afscheid nemen van Mon en Ria, die al bij Francien zitten. Jammer genoeg hebben we weinig contact met hun gehad vanwege Sandra. Dan gaan we in de namiddag bij heel mooi weer BBQen als afscheid van elkaar want we trekken overmorgen weer verder als wij de markt van Castro Marim bezocht hebben.



Zaterdag 11 maart
Om 10 uur hebben we een taxi besteld die uiteindelijk een half uur later aan komt rijden. Yvonne en Peggy gaan niet mee omdat Yvonne ziek is. De taxi vliegt binnendoor naar het politiebureau van het dorp. 15 euro. Eerst een bak koffie en dan de zigeunermarkt op. Heel gezellig en van alles te koop. Opeens zie ik Fred Baarda met zijn vrouw aankomen en hij ziet mij ook. Ongeloofelijk!  Wij woonden als kinderen naast elkaar en gingen ook samen naar school. Vanuit de seniorenpolitie zien we mekaar regelmatig en wisten wel dat we naar Portugal zouden gaan maar toch zo bijzonder dat het op de foto werd vastgelegd. Dan weer verder slenteren tot een uur of half twee. Dan gaan we gegrilde kip piripiri eten met een pilsje. Heerlijk ook al moesten we lang in de rij staan. We hebben dan genoeg gezien en gaan dan terug op het terras nog drinken en wachten op de taxi. Tegen vier uur waren we weer terug bij de camper en genieten we nog na van de mooie dag. Morgen gaan we vertrekken.

   
  

WEEK 10 ZIT ER WEER OP.


Reacties