2015 - 24 maart tot 1 april

 
Dinsdag 24 maart camperplek in Tortosa 2015
onderweg naar tortosa bergen 2015 (1)We gaan weer een stuk het binnenland in en wel gaan we de route doen die beschreven staat in de reisgids van Geographic Spanje blz 196 genaamd: de wijngaarden en tempeliers van Priorat een ruige sierra. Van zeeniveau naar pieken van bijna 1100 meter en grotendeels langs de rivierdelta Ebro. De route begint in Tortosa en eindigt voor ons in Tarragona. We rijden naar het plaatsje Tortosa waar een camperplek is onder het viaduct bij genoemde rivier. Daar zetten we ons in de zon en houden voor de rest van de dag rust, behoudens een wandeling natuurlijk langs de rivier die toch vanwege het slechte weer de afgelopen dagen hoog staat. Morgen gaan we tot Móra d’ebre.
 


Woensdag 25 maart kasteel miravet d'ebre 2015 (4)
langs rivier d'ebre 2015 (1)Ik heb slecht geslapen vanwege het verkeer op het viaduct. Wilma heeft nergens iets van geweten. Tegen 10.00 uur en voorzien van een lunchpakket rijden we langs de rivier naar boven en genieten van de steile rotsformaties langs het water. Het weer is prima en stoppen af en toe voor een foto en komen uiteindelijk aan bij Móra d’ebre waar we terrasje zoeken voor koffie. Dit plaatsje is niet heel zo bijzonder. Dan gaan we naar het kasteel van Miravet dat hoog op een rots staat bij de rivier en vroeger toebehoorde aan de tempeliers, een middeleeuwse geestelijke ridderorde. Het dorpje met boven op de berg het kasteel en de rivier is heel mooi. We rijden met de Honda naar boven. Heel steil. Boven bezoeken we de ruïne. Boven in een toren eten we ons broodje en genieten we van het uitzicht. Daarna rijden





we terug naar de camperplaats en via wijnkelder El Pinell de Brais 2015 (22)wijnkelder El Pinell de Brais 2015 (31)een andere weg komen we toevallig uit op een prachtig mooi gebouw in het plaatsje El Pinall de Brais. Het blijkt een wijnmuseum te zijn en tegen een seniorenkorting en 3 soorten wijn proeven bezoeken we het gebouw uit 1922 aan de binnenkant. Echt ongelofelijk hoe de bouw tot stand is gekomen. Het geheel bestaat uit vele bogen en 24 cementen vaten van elk 30.000 liter en 25 ondergrondse
tanks met een capaciteit van 2,5 miljoen liter wijn of olijfolie. Ook dit gebouw is ontworpen door een leerling van gaudi, genaamd César Martinell. We kopen een wijnkelder El Pinell de Brais 2015 (37)goede wijn voor een bijzondere dag en olijfolie. Het was het bezoek waard. Terug bij de camper besluiten we om direct in te pakken en voor de volgende etappe een plekje te zoeken bij Mora d’ebre. Tegen vijf uur zijn we daar en vinden een mooi plekje bij de brandweer en het politiebureau.
Wat wil je nog meer!. We staan er net als de traumahelikopter wordt gestart en opstijgt met veel lawaai recht boven ons. Er wordt gezwaaid vanuit de cockpit. Na terugkomst tegen het donker is het heel de nacht heel rustig gebleven.





Donderdag 26 maart van mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (18)

Goed geslapen en we rijden een stukje verder naar Gratalops. We zitten midden in het wijngebied en het dorpje bestaat eigenlijk alleen maar uit wijnkelders en proeverijen. Voor ons was het nog te vroeg en ik moest nog rijden. We parkeren van mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (3)de camper en gaan verder met de Honda de bergen in naar het plaatsje La Morea de Montsant waar de weg eindigt. De weg slingert door de wijngaarden en in de verte zien we het Montsantgebergte met de hoogste top van 1115 meter. Heel mooi en uiteindelijk moeten we in het oude dorpje met heel smalle straatjes omkeren. Even van mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (6)wandelen en dan gaan we dezelfde weg weer terug naar Gratalops en na even zoeken vinden we tussen de proeverijen toch een koffietentje en genieten nog even na in de zon. Daarna rijden wevan mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (13) met de camper naar Falset en zetten de camper tijdelijk op het industrieterrein en bezoeken daar een kasteel, in de oude binnenstad de barokke Santa Mariakerk en het aangrenzende plein dat geheel met zuilengangen is gebouwd. Heel mooi. De wijncoöperatie dat door een leerling van Gaudi is ontworpen wordt net gesloten voor van mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (15)de siësta. Jammer maar wij gaan een tijdje op het terrasje zitten in de oude binnenstad. Een pilsje met olijven en een warme zon. Wat wil je nog meer. Tegen de avond vinden we onder aan de oude binnenstad een parkeerplaats en brengen daar met de camper de nacht door. Doodstil was het die nacht op de kerkklok na.van mora d, ebre naar de Montsant en Falset 2015 (14)





Zaterdag 28 maart
 
Nabij Taragona aan zee 2015 (6)Vanuit Falset gaan we vandaag verder naar de kust net buiten Tarragona waar we vorig jaar ook hebben gestaan. Tegen de middag zijn we daar en vinden een mooi plaatsje Nabij Taragona eten spagethi aan zee 2015 (3)recht aan zee. We gaan eerst wandelen langs het strand en bezoeken twee campings. Dan een terrasje en we gaan terug bij de camper lekker eten op het strand. Jawel gewoon spaghetti , een salade en een wijntje in de zon. Temperatuur 25 graden. Ben nog even gaan zwemmen. Het was weer een mooie dag. 
Nabij Taragona aan zee 2015 (4)

 

Zondag 29 maart.
Onderweg bercalona via de c31 (1)Wilma wordt wakker en zegt. Vandaag rijden we naar de camping in Barcelona want ik heb geen oog dicht gedaan vannacht. Klappende en schuivende deuren van diverse Westfalia busjes en de zeewind. Dus wat doe je dan; inpakken en rijden natuurlijk. Via de kustweg de c31, een toeristische route hoog boven zee komen we net na de middag aan op camping Estrellas. De camping waar we vorig jaar ook waren. Dicht bij Barcelona en luchthaven je moet, afhankelijk van de windrichting, even wennen aan het geluid van stijgende of dalende vliegtuigen. Niet te geloven als zo'n vliegtuig soms, amper op 150 meter, boven je heen vliegt en een bocht inzet naar zee en bijna geen snelheid heeft en toch in de lucht blijft hangen. De camper krijgt een schoonmaakbeurt, de was wordt gedaan en dan zetten we de barbecue aan. Het menu: gebakken aardappelen, sla en zalm. Smullen dus. Het is droog gebleven. Morgen en voor de komende dagen wordt goed weer verwacht.
Maandag 30 maart barcelona 2015 (26)
barcelona 2015 (14)De zon laat zich weer zien en we starten de Honda om een route te gaan lopen in het oudste gedeelte van Barcelona. De Barri Gotic. De route staat in de Geographic gids van Spanje. We parkeren de Honda op de La Rambla en gaan direct smalle straatjes in. Teveel allemaal om op te noemen maar we bezichtigen de kathedraal omdat we erachter kwamen dat we bij een vorig bezoek voor een gesloten deur stonden. Heel mooi van binnen alhoewel gedeeltelijk zonder dak.
We zien resten van de romeinse muur het Catalaans Paleis op de Placa Ramon Beringer el Gran. Typische bouwstijlen. Het is druk en in alle straatjes is een grote variatie van winkeltjes restaurantjes en ga zo maar door. De route is aan te bevelen. Terug bij de Honda lopen we toch weer op de La Rambla naar Placa de Catallunya waar alle wegen zowat samen barcelona 2015 (3)barcelona 2015 (10)komen en dan weer terug. Dan nog even naar Camp Nou voor Jesse nummer 10 voetbalkleding. De temperatuur loopt op dus we gaan terug naar de camping en genieten de rest van de middag bij de camper en de barbecue voor een heerlijke frikandel, hamburger,biefstuk en spek; het laatste konden we niet op maar dat was voor morgen als lunch. Een mooie en bourgondische dag
 
Tibidabo berg na afloop rust en lekker eten 2015 (2)
dinsdag 31 maart tibidabo berg boven barcelona 2015 (11)
tibidabo berg boven barcelona 2015 (8)Het wordt vandaag heel warm. Daarom gaan we in alle vroegte met de Honda naar de berg Dibidabo met een hoogte van 512 meter. Het hoogste punt waar de communicatietoren staat en een verkleinde "Iglesia del Sagrat Cor" De sacré Coeur van Parijs en een attractiepark. Je kunt er met een kabeltrein naar toe maar wij stellen de tomtom in en gaan dwars door de buitenwijken al slingerend naar de top en parkeren net voor het attractiepark. We genieten al meteen van de tibidabo berg boven barcelona 2015 (17)mooie uitzichten over de stad en de groene omgeving. Binnen in de kerk zijn heel mooie mozaïek afbeeldingen . We gaan tegen betaling met de lift naar de bovenste toren. Althans moet je het tibidabo berg boven barcelona 2015 (4)laatste stuk met de trap maar het is de moeite waard. Een prachtig uitzicht op de stad en in de verte de besneeuwde toppen van de Nevada. Terug beneden lopen we voor een koffie naar een klein restaurantje buiten de drukte van het attractiepark . Op het terras uitzicht over de stad en genieten van de zon. Tegen twee uur rijden we terug naar de camping. Tegen de avond eten we Gamba's.
 

 
woensdag 1 april Barcelona nabij haven (13)
Barcelona nabij haven (10)Het is bewolkt maar droog en tegen de middag wordt goed weer verwacht. We rijden vandaag naar de zeekant/haven van de stad. Tussendoor bezoeken we de fonteinen bij het nationaal Museum vlakbij de Arena. Daarna gaan we verder en wandelen we langs de jachthaven en boulevard en gaan wat achteraf de wijk in en komen uit bij een klein restaurant Salamanca (Almirall Cervera 34) en nemen een menu de dia. Smullen was het. Een aanrader mocht je daar toevallig bij een bezoek aan de stad op uit komen. Tegen drie uur terug naar de camping en rust. Morgen gaan we Barcelona eten bij Salamanca Silvestre nabij haven (6)verder via de kust naar het plaatsje Pals .

Barcelona nabij haven (12)

 

Er zit weer een periode op.

Reacties