Hongarije april-mei met Jesse en Dennis 2015

Zondag 26 april vertrek.Hongarije april 2015

Hongarije april 2015In alle vroegte om 7.00 uur met de nodige vertragingen rijden we het erf af, uitgezwaaid door Sandra en Emile. Vertrek was gepland om 6.00 uur! Maar geen files onderweg maar wel een omleiding bij Eindhoven die ons een heel stuk richting Limburg voert en vervolgens terug via de A73 terug naar Venlo naar de Duitse grens. We gaan dit keer over de Boven-Rijnse route de A61. Onderweg wordt er veel geslapen en tussentijds neem Hongarije april 2015Wilma het stuur over. Regelmatig een pauze en van de autobaan af halen we verse broodjes bij een supermarkt Hongarije april 2015en eten daar op de P-plaats. Dan tanken en dat scheelt toch 22 eurocent de liter. Rond 15.00 uur stoppen we op de stellplatz Neumarkt. Een prima keuze, vlakbij het oude centrum en rustig gelegen. Vervolgens naar het oude centrum waar we een bezoek brengen in de Kerk Sint Johan. Heel mooi van binnen, vooral de glas in lood ramen. Dan een ijsje en lekker op het terras natuurlijk. Afsluitend naar de Pizzeria die we onderweg hadden gezien. Die smaakten echt goed! Terug naar de camper waar inmiddels meerder campers staan en dan tv kijken. Tegen half tien moe naar Bed. De eerste reisdag zit er op.

Maandag 27 aprilHongarije april 2015

Hongarije april 2015

We staan vroeg op want het wordt vandaag heel warm.  Tegen 08.30 uur zijn we weer aan het rijden. We passeren Passau en even later gaan we Oostenrijk in. 100 km voor wenen is het inmiddels net na de middag en wilden we aanvankelijk een camping aandoen tot we een mooie camperplaats zien vlak aan de Donau in het dorpje Ardacher markt. We zetten de camper in het groene gras en gaan eerst zonnen want het is Hongarije april 2015heel warm geworden. Daarna gaan we wandelen aan de Donau zelf en komen een hoge slinger touw tegen waar Jen D natuurlijk even hun energie kwijt konden. Eten in het Gasthof was de Hongarije april 2015bedoeling maar het was gesloten. Dan maar Nasi eten buiten bij de camper.  De avond wordt afgesloten met de ncis series op de TV.

Hongarije april 2015

Dinsdag 28 aprilHongarije april 2015

Hongarije april 2015

Ook nu vroeg uit de veren en als we Wenen voorbij zijn wordt het weer slechter maar dat was voorspeld. Bij de grens Hongarije een Vignet en dan de M1 op richting Boedapest. Het gaat allemaal vlot en bij Boedapest stuurt de tomtom ons recht door het centrum. Niet alleen druk maar ook is het wegdek heel slecht. Dan gaan we langs de Donau aan de Pest zijde rijden en dat gaat allemaal goed Hongarije april 2015_romeinse opgraving Boedapesten zien we alvast een indruk van deze plaats. Dan gaan we weg van de rivier richting Szetendre en komen langs een Romeinse opgraving.

Hongarije april 2015 Camping Pap Sziget szetendre

Dan draaien we de Camping Pap Sziget op en worden vriendelijk ontvangen. We kunnen zelf een plaats uitzoeken en al gauw wordt alles in gereedheid gebracht. Jesse en Dennis gaan de tent zetten. Voor de rest lekker zonnen en een wandeling.

Woensdag 29 aprilHongarije april 2015 Camping Pap Sziget szetendre

Ook deze dag doen we het rustig aan want het is mooi weer maar het vissen aan de Donau kan alleen met een vergunning die we bij de camping kunnen kopen. Dat duurt echter lang en besluiten de

gok te wagen en even later zijn Jesse en Dennis aan het vissen.  Hongarije april 2015 Vissen aan de Dponau bij CampingDennis vangt als eerste een mooie wit voorn van 20 centimeter! En dat met voer vanuit Holland. Morgen naar een viswinkel om de juiste attributen in te slaan.

Donderdag 30 april.

Vandaag gaan we barbecueën en vissen. Maar de visvergunning laat op zich wachten wat het ongeduld van de jongens danig op de proef stelt. Maar eerst met de fiets naar het station waar een viswinkel is en mogelijk ook vergunningen worden afgegeven. Gedrieën op pad langs ontbrekende fietspaden en dat is een hele tour. Maar we vinden de winkel en kopen in wat we nodig hebben maar de computer doet het niet dus geen vergunningen. Terug bij de camping nog geen vergunning maar net na de middag zijn ze er eindelijk. Weliswaar voor volwassenen  maar dat geeft niet. Er wordt best goed gevangen maar vaak mis aangeslagen. Een Hongaarse visser komt ons helpen en dan blijkt dat we toch niet het juiste voer hebben en een veel te grote haak. Hij geeft ons een van zijn haakjes en jawel hoor. Direct wordt er een vis gevangen door Dennis wat Jesse toch ongedurig maakt. barbeque camping pap szigetbarbeque camping pap sziget





barbeque camping pap sziget

Reacties