11 maart sinat de la valldigna


Tegen half elf vertrekken we op de fiets richting kust. Ongeveer 15 km dwars door de sinaasappelvelden. Slingerende weggetjes en een heerlijk sinasgeur van de bloemen van deze bomen die om de 2 jaar hun vruchten dragen. Bij de kust gekomen treffen we een spookstadje Tevernes de la Agdida aan dat alleen in het seizoen tot leven komt.


Wel een mooie strandkust maar bijna niemand te zien. Net buiten het dorp een camperplek. Goedkoop maar het barst er van de honden, zowaar een hondencamping, die we dus nooit zullen aandoen. We vinden toch een koffie bar en genieten van de koffie. Het is warm geworden. Het wordt tegen de 27 gr! Een kleine supermarkt wordt gevonden en daar halen we een paar koeken en dat wordt de lunch voor vandaag. 
Dan rijden we terug maar wel via de andere zijde van de vallei en komen uit in Tavernes, een mooi stadje waar in een grote bazaar gaan snuffelen en natuurlijk wat kopen. Ik vind er achterlichtlamples van onze Opel, 2 stuks voor €1,50 waar ik bij de garage €15=. Per stuk voor heb betaald! We kiezen weer de weg door de gaarden en komen terug bij de camper. 35 km gereden.
De rest van de dag lekker in de zon en puzzelen of een boek.
Rond half 7 komen een paar Spanjaarden problemen maken tegen een Engelsman met camper dat hij veel ruimte in beslag nam en dat zij zodoende niet op de plaats konden staan. 1 meter ruimte is de regel, zo konden we opmaken uit de gesprekken. Maar de plaats was vol en om op dit tijdstip als het ware een plek te claimen. De Engelsman is ook vertrokken. Jammer!
Morgen vertrekken we naar het binnenland. Naar El Palomar gelegen boven Oliva, een camperplaats voor 5 euro.