Delphi chorefto omgeving volos 25 mei tot 2 juni


Zaterdag 25 mei naar Delphi.

Delphi ligt aan de golf van korinthe. Daar gaan we naar camping Delphi in de buurt van
de oudheden die terug gaan naar 8ste eeuw vc. en de verblijfplaats van Apollo. Een mooie route door
bergachtig gebied en onderweg mooie uitzichten. De camping ligt hoog op de berg met een
prachtig uitzicht op de zee en het dal dat vol staat met de oudste olijfbomen van griekenland.
Een mooie camping en krijgen een mooi plaatsje aangewezen onder de bomen en toch hebben we
satellietontvangst. Hier blijven we een aantal dagen.

Het zwembad ligt op de rand van de berghelling en je hebt een prachtig uitzicht.













We maken mooie wandelingen naar het plaatselijk dorpje en op maandag bezoeken we het oude Delphi. Met de bus die voor de camping stopt en om half negen afzet bij het museum. Inkom voor gepensioneerden 6 euro en hier hebben we de prachtige oudheden kunnen bezoeken met als afsluiting het museum binnen. Het Orakel van Delphi, Apollo, Zeeus, te veel om in mijn blog te omschrijven. Daarom onderaan een link naar een website die mij ook een beetje wegwijs maakte in deze
geschiedenis .

















Na de middag zijn we vanuit Delphi via een wandelpad naar beneden terug naar de camping gelopen. Een mooie belevenis DE LINK: Geschiedenis van Delphi





Woensdag 29 mei:
Goed geslapen vannacht en om negen uur zijn we weer aan het rijden. We gaan naar een camperplek boven volos naar de kust en moeten het piliosgebergte over op 1650 meter. 50 km en hebben daar bijna 2 uur over gedaan. Haarspeldbochten, nauwe doorgangen waar de gps ons af liet slaan en naar 20 % liet afdalen naar een heel smal weggetje.




Dus stop en te voet verkennen maar we moesten terug om de hoofdweg op te pakken, maar het lukte. De rit zelf was prachtig met zicht op de zee en Volos dat op de hoogte steeds kleiner werd. Dan komen we aan op onze plek in het  dorpje chorefto en vinden een plekje mooi aan het zandstrand met douche. Er zijn restaurantjes maar wij hebben deze dag aan het strand met parasol in de zon van 29° gelegen en gezwommen. Een mooie dag genieten van de blauwe heldere zee en blauwe hemel.


Donderdag 30 mei:
Vandaag een wandeling en daarna koffie in het café maar voor de rest zaten we al om elf uur aan het water en hebben daar lekker van de warme! zon en zwemmen genoten. Zeker 30 ° vandaag en heel rustig hier.


Vrijdag 31 mei:
Vandaag is het weer minder en tegen 12 uur een regenbui. Tot 5 uur bewolkt maar dan breekt de zon weer door. Nog even genieten in de zon en dan gaan we uit eten. Wilma Dorade en ik souflaki en dat smaakte. Een ouzo als afsluiting en terug naar de camper waar iets voor ons een zwitser met camperbus is komen staan. Morgen zien we verder hoe het weer is.
Tot maandag 3 juni zijn we hier blijven staan met alleen maar mooi weer, lekker zonnen, wandelen en lekker eten en een verfrissing op zijn tijd. Een echte vakantie op deze afgelegen plek.


Reacties