Oktober de Rijn en Kevelaar

We zijn met de camper in Duitsland langs de Rijn gaan zwerven. Boven tegen de Nederlandse grens waar de rijn ons land binnen komt en vanaf Emmerich am Rhein naar beneden. Heerlijk fietsen, wandelen en altijd wat te zien. Prachtige fietsroutes en natuurlijk nog mooi weer ook! Hier op de Brug over de rijn bij Wezel
Een vrij nieuwe camperplaats. mooie ruime plaatsen en voorzieningen. Dicht bij de Rijn en via de promenade 10 minuten lopen naar het centrum. Direct aan vele aangeduide fietsroutes natuurlijk.
Wezel is bekend om het Pruissen museum, de berliner tor, de Willibrordi Dom en een Citadel.
De promenade. Lekker een broodje gehaald en genieten van al wat passeert aan de boten.

WEZEL
Overal vindt je deze fraai geschilderde ezels in de omgeving. Je kent het gezegde. Hoe heet de burgemeester van Wezel……Ezel!!
KEVELAAR:
We zijn twee nachten op een prima camperplaats bij de sportmanege gebleven om de bekende bedevaartplaats te bezoeken. Vanuit de onze plek goed te lopen naar het centrum.



Het draait echt om de bedevaart. Onze Lieve Vrouwe van Kevelaar. Een kleine kapel beladen met geschenken. Diverse kerken en allemaal even mooi.



kevelaer (9)
kleve (1)KLEVE:
Hier hebben we ook 2 nachten op een mooie plaats gestaan. Kleve heeft een hoog en laag gedeelte en een druk winkelcentrum. Er is een burcht boven die vrij te bezoeken is.
kleve (2)uitzicht vanuit de burcht.