Spanje week 2 Camping Marjal en Aankomst Monte Gordo

Zaterdag 23 februari 2013   OP camping Marja Costa Blanco (5)
Vanuit Valencia zijn we op weg naar camping Marjal Costa Blanca in de plaats Catral waar we met Kees en Elly uit Roosendaal hebben afgesproken. Een mega camping maar prachtig ingericht met ruime plaatsen en heel schoon sanitair. Gratis Wi-Fi en zwembad voor 14 euro per dag! Bij aankomst lekker bij gekletst en ervaringen uitgewisseld. De zon liet zich die dag goed zien en aanvoelen.
Zondag 24 februari 2013      IMG_0070
We gaan die dag samen met Kees en Elly met de Honda op weg naar de kust Torreveija, een grote badplaats. Langs slingerwegen en kleine dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan, zo’n 35 km rijden. In Torreveija langs de grote boulevard gewandeld en terrasje genomen. In het hoogseizoen moet het hier heel druk zijn. Nu is alles redelijk bezet. De Zon deed het goed alhoewel we natuurlijk voor het rijden goed gekleed waren.



kees en elly op de motor naar Torrevieja (8) (9)
Er kwam zowaar iemand voor ons zingen en was niet weg te krijgen.
Na een ijsje terug naar de Honda en op weg naar de camping. Echt kou geleden op de Honda omdat de temperatuur na de middag goed gedaald was.

Maandag 25 februari 2013
OP camping Marja Costa Blanco (1)Rustdag. Het weer is echt goed. In het zonnetje met Kees lekker voor de camper met een spaans pilsje natuurlijk.
Dit wordt weer de laatste dag hier want morgen vertrekken wij verder richting Portugal. Kees en Elly vertrekken ook maar gaan eerst naar Granada en spreken af op de camping waar we elkaar ontmoet hebben, Ria Formosa, voorbij Monte Gordo en voor Tavira Portugal. Achteraf bleek dat ze in Granada 20 cm sneeuw op hun dak hebben gekregen!
Dinsdag 26 februari 2013
onderweg van Marjal costa brava naar sevillia (10)Onderweg naar Portugal. Prachtige vergezichten en afwisselende landschappen bij de Sierra Nevada. Goed weer en lekker doorrijden naar de camping Humilladero 40 km voor Sivilla. Aldaar overnacht en het was een rustige camping maar niet om er dagen te vertoeven.
Woensdag 27 februari 2013
We passeren via de grote brug over de rivier Rio Guadiana de grens naar Portugal. Daar zoeken we in Monte Gordo, een trekpleister van overwinteraars van Hollanders en Engelsen tegenover de gemeentelijke camping een vrije camperplek vlak bij het restaurant waar de kroketten en frikadellen op de menukaart staan. Kennelijk worden camperaars nu wel gedoogd omdat het bijna vol staat. We hadden een mooi en rustig plekje gevonden.
Na de middag Carlo en Francien opgezocht die al enige weken op appartement zaten in Monte Gordo. Bij een wijntje bijgepraat en het ging ze al die weken goed af. De weersverwachting zou echter voor het weekend niet zo goed zijn. We spreken af voor vrijdag om bij Victor de Belg te gaan eten.
LINK: Informatie over Monte Gordo
Donderdag 28 februari 2013
IMG_0096Na een goede nachtrust zijn we een lange strandwandeling gaan maken richting Tavira. Een prachtig breed strand en hoge golven. De verandering van het weer zijn al zichtbaar. Toch is het die dag buiten een hardere toename van de wind geheel droog gebleven. Na een wandeling van bijna 10 km en bij terugkomst over de boulevard van onze plaats een Koffie met brandy gedronken bij een klein restaurantje voor de prijs van 2 euro en dat liet zich heel goed smaken natuurlijk.
Vrijdag 1 maart 2013
st. antonio marktVandaag gaan we met de Scooter naar Alcoutar gelegen aan de eerder genoemde rivier zo’n 30 km het binnenland in. Echter komen we in Villa real de San Antonio in de zaterdagmarkt terecht. Heel veel Portugezen aanwezig en een gezellig gebeuren. Nog net geen rommelmarkt. We hebben daar lekker doorheen gelopen en schuimkoeken gekocht.





IMG_0115Verder doorgereden over de vele heuvels en uitzichten op stuwmeren met mooie panoramabeelden, komen we,na door een verlaten gebied gereden te hebben, opeens aan in het genoemde dorp gelegen aan de rivier. Aan de overzijde daarvan Spanje. Vroeger elkaars vijanden maar nu gemoedelijk naast elkaar wonend. Een oud dorpje met een Moorse vestiging boven op de heuvel op spaans grondgebied. Vele zeilboten met toeristen richting kust. Er is een camperplaats ingericht. We hebben even gepauzeerd en daarna de weg langs de rivier terug naar de kust gereden. Onderweg komen we een camperplek tegen boven op een heuvel nabij Odeleite. Met alle sanitaire voorzieningen in een gebouw en prachtig uitzicht op de Stuwmeren en de rivier. Een aanrader die we onthouden voor op de terugweg


IMG_0100 Omstreeks 16.00 uur afgesproken om met Carlo en Francien te gaan eten bij Victor de Belg. Een restaurant nabij het Casino en waar je tegen een redelijke prijs goed kan eten. Ik heb ossenhaas op een grill steen gegeten waar je een schortje voor krijgt. Prima van smaak, zo ook de tong en zalm. Lekker genoten met ons vieren en achteraf nog bijeen gezeten in het appartement. Tegen de avond weer terug in de camper.


Zaterdag 2 maart 2013
Die dag slaat het weer echt om en valt er veel regen en steekt de voorspelde storm op vanuit zee. Toch even over het strand gewandeld maar verder alleen in de camper een boek ter hand genomen.
zondag 3 maart 2013
Nog steeds slecht weer met harde wind. Zo zag deze dag eruit. De temperatuur lag toch wel rond de 14 gr. Na de middag nog een wandeling en daarna afscheid genomen van Carlo en Francien. Ook zij gaan dinsdag met het vliegtuig op huis aan.
Maandag 4 maart 2013
Vertrek uit Monte Gordo en we zijn week 3 ingegaan!