Week 11, 12 Maart - 18 Maart, Jan Ziek En Verblijf In Olhos

Zondag 12 Maart. 
Vertrek richting Olhos. Tegen 9.00 uur zijn we klaar voor vertrek en nemen afscheid van Yvonne en Peggy en Jan en Karin eigenlijk rijden we allemaal de zelfde richting uit want de eerste stop is bij de Aldi in Tavira. Daar zien we mekaar weer terug maar dan gaat ieder zijn weg. Wij gaan naar boven tot aan de auto weg en nemen dan de N270, die achter het kustgebergte loopt naar loule en faro. Een mooi rustige weg met veel vergezochten. Bij faro worden we een tolweg opgestuurd voor 7,5 kilometer en dan gaan we voorbij Loule over de N125 naar de kust richting Albufeira en komen dan al gauw aan op ons camperplekje. Een heerlijke plaats achter de duinen aan zee. We wandelen kort langs het strand en dan lekker terug bij de camper.
  



Maandag 13 maart.
We wilden juist een lange wandeling gaan maken toen Karin ons belde en om hulp vroeg. Jan was niet in orde en waar ze zaten was geen water en konden geen boodschappen doen. Zonder aarzelen pakken wij in en via de coördinaten vinden we ze na een half uur op een plek die inderdaad afgelegen is. Ze waren blij natuurlijk maar ik heb water afgestaan en Wilma en ik zijn met de Honda boodschappen gaan doen. Jan lag inmiddels op bed en kon er niet uit. Wij zijn die middag over de duinen gaan lopen zodat jan kon rusten. Natuurlijk een flinke pot bier op een terrasje en dan weer terug. 

    

Dinsdag 14 maart.
Vannacht een druppel regen maar als we wakker zijn schijnt de zon en er is wind, maar achter de duinen merken we daar weinig van. Deze dag wordt een rustdag. Soms buiten in de zon maar af en toe binnen in camper of buurten met Jan en karin. Jan heeft op diverse plaatsen jicht aanvallen. 

Woensdag 15 maart
Het is markt in quateira en ik breng de vrouwen een voor een naar de markt aldaar.
  

Nou, die groentemarkt is niet de moeite. En binnen een half uur verlaten wij deze en gaan winkelen langs de boulevard en ze vinden een leuk winkeltje en al gauw naar een uur......, komen ze met volle tassen naar buiten. Daarna een lekkere bak koffie en kisch en daarna nog breng ik ze weer een voor een naar de Lidl.  Dan breng ik ze weer een voor een naar de camper. De zon komt toch alweer goed door en laat ik tegen een fles rode wijn mijn haar knippen bij een Duitse buurvrouw die juist haar man had kortgewiekt.


Donderdag 16 maart.
Vannacht en tot aan de namiddag regen. Tussendoor sanitaire voorzieningen op orde gebracht op de nabij gelegen camperplaats voor 3 euro. Voor de rest in de middag met Jan en Karin kletsen bij een pilsje natuurlijk. 

Vrijdag 17 maart.
Vandaag ziet het het weer er beter uit. Met Jan gaat het nog steeds niet goed. 
Tegen een uur of elf breng ik karin en Wilma naar olhos daqua zo'n 6 km hier vandaan om boodschappen te doen en winkelen. Het dorpje eindigt aanzet strand en daar drinken we een biertje en een broodje tonijn. Het is happy hour en lekker in het zonnetje.


Tegen drie uur weer terug naar de camper en inmiddels is het behoorlijk warm geworden. Jan is wakker maar kan niet goed lopen. Toch blijft hij positief. Vanavond eten we shoarma.

Zaterdag 18 Maart. 
Rond half negen wakker en de zon voelt al warm aan tegen een strakke blauwe lucht. Jan en Karin zijn al wakker en jan zegt dat het beter gaat. Deze dag gaan we BBQen wij zijn al vroeg met de Honda naar de Intermarche maar daar aangekomen zijn er geen gamba 's  meer. Dus richting Albufeira en daar zien we de Pingo. Met een kilo gambas terug naar onze plek en voor de rest van de dag gezellig voor de camper in de zon met gelukkig een zachte koele wind. Jan is voor het eerst naar buiten gekomen voor een paar uur. Hopelijk gaat het beter. Tegen vier uur heerlijk de visgerechten op de gril, Jan een dorade en wij de gambas.  Het smaakte prima en tegen de avond was alles op. Weer een mooie dag en morgen wordt het 24 gr.

WEEK 11 ZIT ER WEER OP, HET GAAT VEEL TE SNEL!

Reacties