15 februari vertrek

vrijdag 15 februari:
Het is zover dat we kunnen vertrekken naar Spanje. Twee dagen later dan gepland omdat Liv met hoge koorts was opgenomen in het ziekenhuis waar wondroos werd vastgesteld. Omdat de medicatie aansloeg en donderdag met een kuur naar huis mocht zijn we met een gerust hart vertrokken. Met Facetime blijf je op de hoogte natuurlijk. Om half negen zijn we op weg en besluiten onze gebruikelijk route naar Spanje te rijden. Luxemburg, Metz, Epinal en onze overnachting in Luxeuil Les Bains.
Geen enkele file onderweg en prachtig weer dus komen we daar om 15.15 uur en 536 km. Dan zien we dat de camperplek gerenoveerd wordt en dat er binnenkort tegen betaling overnacht kan worden met voorzieningen. Het wordt een mooie plek. Dus staan we aan de overzijde bij de vijver.
Er komen nog enkele campers bij en doen ook nog inslaan bij de Lidl en een wandeling. Rond 10 uur naar bed en dan rond 1 uur veel overlast van jongeren met jankende motors die langs de campers scheuren. Dit overkomt ons hier voor het eerst en wijten dit aan het weekend. Na ongeveer 2 uur is het weer rustig. 
Zaterdag 16 februari: Om negen uur zijn we weer op weg bij mooi weer en proberen Clermont Ferrand te passeren om bij Massiac aan de snelweg onze bekende overnachtingsplaats te halen. Iedere keer wel veel kilometers maar op deze manier kunnen we morgen in Spanje zijn. Het verbaast ons dat we zo goed door kunnen rijden. Af en toe bij grote plaatsen treffen we bij rotondes de gele hesjes aan.Daarom hebben we een geel hesje op het dasboard liggen en dat helpt en worden vriendelijk doorgelaten. Na 486 km arriveren we op onze camperplaats voor een overnachting. Een wandeling door het dorp en dan eten. We zien wel dat er activiteiten bij de Sporthal zijn maar merken om 8 uur in de avond dat er een feest gaat plaatsvinden. Dus vertrekken we en gaan bij een andere camper op een plein in het dorp staan. Ook hier is het rustig en hebben goed geslapen.
Zondag 17 februari: Rond 8.30 uur vertrekken we richting Milau, Perpignan en gaan tegen 3 uur bij Le Perthus de grens over. Daar tanken we en dan door naar Caldes de Malaleva waar we tegen 4 uur arriveren. Er is plek maar staan onder de bomen dus geen tv vanavond. Een terrasje en het stadje bezichtigen bij prachtig weer. In de avond een kaasplankje en jokeren waarbij ik geen enkele keer won!
Maandag 18 februari: Vandaag gaan we het laatste stukje rijden naar Peniscola waar onze vrienden Jan en Karin uit Hoofdorp op camping Vizmar staan. Vertrek om 10.00 uur en en gaan via de C25 om Barcelona heen. Het weer is iets minder, wel droog maar bewolking en af en toe de zon. Tegen drie uur en na 346 km arriveren  in Peniscola en staat Jan met zijn snorfiets op de afgesproken plek te wachten en begeleidt ons naar de camping. Het was goed om ze weer te zien. We vinden een mooi plekje en installeren alles. Dan gezellig bij elkaar en bijpraten natuurlijk. De komende dagen blijven we hier staan. Hoe lang, dat weten we nog
niet.

Reacties